مقالات آموزشی

نحوه خواندن پلاک پمپ سیرکولاتور(پمپ آب)

(پلاک خوانی) مشخصات فنی مورد نیاز (دیتا شیت) یک پمپ بر‌روی پلاک آن درج شد است، پلاک حکم شناسه محصول را دارد ،اما مسئله اینجا می باشد که نماد های که بر روی پلاک وجود دارد، داری چه اطلاعاتی می باشد؟ تک‌فاز و سه‌فاز بودن پمپ از کجا تشخیص دهیم؟

در ادامه این مقاله به شما یاد خواهیم داد که چطور اطلاعات، که چطور اطلاعات روی پلاک را بخوانید و به طور کامل با نحوه پلاک خانی پمپ‌های صنعتی آشنایی پیدا کنید.

روش پلاک خوانی پمپ آب

دلیل مهم بودن پلاک خوانی پمپ‌ها چیست؟ در طول سالیان زیاد پمپ‌های آب تغییرات چندانی نداشتند،به طور مثال اگر شما ۱۵سال پیش پمپ آبی را خریداری کرده باشید و حالا آن پمپ را به هر دلیلی بخواهید تعویض کنید و از پمپی که داشتین راضی بودین ،می توانید همان پمپ را تهیه کنید. فقط لازم است که همان پلاک را بخوانید و همان پمپ را از فروشنده تهیه کنید.

پلاک خوانی انواع پمپ های سیرکولاتور(پمپ آب)

با خواندن این مقاله شما می توانید پلاک انواع پمپ های آب صنعتی را بخوانید:

خانگی

صنعتی

کفکش

لجنکش

شاور

طبقاتی

اگربرای پلاک خوانی پمپ‌های سیرکولاتور (پمپ آب) با مشکل مواج شدید و نیاز به اطلاعات دقیق تری داشتید،تنها کافیست در انتهای این صفحه برای ما پیام بگذارید تا کارشناسان ما در کوتاه ترین زمان پاسخگو شما باشند.

اجزای پلاک پمپ

دربخش اول شرکت سازنده، لوگوی آن در این قسمت پمپ درج شده، برای مثال این پمپ از برند PENTAX  است، به این نکته توجه کنید که فرقی ندارد پمپی که خریداری کردید چه برندی باشد، همه آنها پلاک دارند و تمام اطلاعات بر روی این پلاک پمپ آب به ترتیب  با دیگر برندها تعمیم دهید.

  بخش دوم، مدل ونوع دستگاه ذکر شده است.

در بخش بعدی، اسم کشورسازنده مشخص شده ،در بعضی از پلاک‌های پمپ مدل و سری دستگاه در این قسمت درج شده است.

تشخیص دبی از روی پلاک پمپ

در بخش چهارم، بر روی پلاک علامت Q مشخص شده،که نشانه دبی یا آبدهی و در مقابل واحد آن مشخص شده است. (که برحسب لیتر بر دقیقه می باشد) همانطور که در این پلاک می بینید، دبی از ۱۰تا ۱۴۰مشخص کرده، به این معناست که کمترین آبدهی از  ۱۰لیتر بردقیقه و بیشترین آبدهی ۱۴۰لیتر در دقیقه می باشد.

تشخیص هد (ارتفاع) از روی پلاک پمپ

در این قسمت نماد H (هد) نشان دادن ارتفاع است، که آب توسط پمپ پمپاژ می شود و  واحد سنجش آن برحسب ارتفاع می باشد. برای مثال بر روی پلاک درج شده است که از ارتفاع ۳۴تا ۵۶.۹متر آب را پمپاژ می کند. در این قسمت به حدال ارتفاع پمپاژ آب اشاره می کند ،که درقسمت قبل به آن اشاره کردیم که در این پمپ۳۴ متر است که نماد آن MINIMAM درکنار هد نشان داده شده است.

به این نکته باید توجه کنید که آب دهی در این ارتفاع کاملا به صفر می رسد و آبرسانی نخواهد شد. موقع خرید پمپ  باید به این نکته را در نظر بگیرید که حداکثر ارتفاع را انتخاب کنید. در بخش پنجم گفتیم که ۵۶.۹متر آبدهی داریم. این عدد بالاترین نقطه ای که آب پمپاژمی شود را نشان می دهد.

اگر می خواهید این پمپ را مورد استفاده قرار دهید باید به این نکته توجه کنید، که بالاترین ارتفاعی که می خواهید آبرسانی کنید بیشتر از ۵۶.۹ نباشد، چون عملا بالاتر از این  ارتفاع را آبدهی نمی کند.

تشخیص توان پمپ از روی پلاک پمپ

دراین ایتم، با دو واحد مختلف توان پمپ را نشان داده است، علامت اختصاری اسب بخار HPمی باشد،در مقابل همین آیتم عدد را برحسب کیلو وات نشان داده است.

تشخیص p1 پمپ از روی پلاک پمپ

بخش نهم، در این قسمت سه تا نماد وجود دارد که از راست به چپ به ترتیب راندمان و ریب قدرت محصول را درج کرده است. P1 توانی می باشد که دستگاه موقع شروع به کار در حد چند ثانیه دارای این توان می باشد، ولی بعداز گذشت چند ثانیه به توان اصلی خود می رسد، وبعد ثابت می شود. نماد MEI علامت اختصاری می باشد که بر روی پمپ‌ها نشان داده می شود و مخفف عبارت Minimum Efficiency Index می‌باشد، که نشان دهنده ی شاخص استاندارد MEI تولید شده است.

در قسمت بعد، برحسب درصد راندمان پمپ را بیان می کند.هرچه این عدد بیشتر باشد ، بازدهی دستگاه بیشتر می باشد. این نکته را در نظر بگیرید که در بعضی از پلاک ها این آیتم (n%) درج نشده است.

تشخیص ولتاژپمپ از روی پلاک پمپ

بخش دهم، v نماد ولتاژ پمپ می باشد و عدد ۱نشانه تک فاز بودن پمپ می باشد، به این معنا می باشد که ولتاژدستگاه تک فاز (۲۳۰ولت) می باشد.

تشخیص cپمپ از روی پلاک پمپ

نماد c نشان دهنده مشخصات خازن می باشد، همچنین ظرفیت خازن برحسب مکروفاراد و ولتاژ می باشد. ممکن است در برخی از پلاک های پمپ درج نشده باشد. کلاس  عایقی پمپ را با نماد ci نشان داده می شود که در این پلاک کلاسf  است.

تشخیص نشان دهنده درجه پمپ از روی پلاک پمپ

در بخش دوازدهم، نشان دهنده درجه حفاظت پمپ می باشد، درجه حفاظت در این پمپ ip44 می باشد یعنی اینکه  پمپ در برابرپاچیده شدن آب محافظ می باشد و قسمت های داخلی پمپ مانند:  قسمت برق دار و متحرک داخل، اگر اجسام خارجی با قطر بیشتر از یک میلیمتر وارد دستگاه شود آسیبی به پمپ نمی رسد و دارای مقاومت بالای می باشد.

تشخیص آمپر پمپ از روی پلاک پمپ

درقسمت بعد، aنماد آمپر ونشان دهنده جریان الکتریکی همان برق مورد مصرف دستگاه برحسب آمپر می باشد.

تشخیص هرتز پمپ از روی پلاک پمپ

قسمت چهاردهم، هرتز نشان دهنده فرکانس دستگاه می باشد . درایران برق مصرفی ۵۰هرتز می باشد، و این دستگاه مناسب استفاده با برق شهری است.

تشخیص سرعت موتورپمپ از روی پلاک پمپ

بخش پانزدهم، عدد ۲۸۰۰، برای نشان دادن سرعت موتور(دور الکتروموتور) می باشد. طبق این پلاک پمپ آب، واحد آن برحسب دور در دقیقه می باشد.

تشخیص وزن پمپ از روی پلاک پمپ

شانزدهم، با کیلوگرم وزن پمپ را بیان می کنند.

تشخیص نمادn پمپ از روی پلاک پمپ

هفدهم، در این قسمت نماد n را می بینید، که نشان دهنده سریال ساخت محصول می باشد، کد QR برروی پلاک را اگر با دوربین موبایل خود اسکن کنید، می بینید که این عدد نشان می دهد، و در زیر QR، کدهای استاندارهای محصول درج شده که این پمپ ما طبق استانداردهای  CE اروپا می باشد.

تشخیص نماد t پمپ از روی پلاک پمپ

قسمت هجدهم،Tنشانگر دما می باشد، به این معنا ستکه این پمپ حداکثر دمای مایعی  که می تواند انتقال بدهد این مقدار می یباشد.

تشخیص نمادn پمپ از روی پلاک پمپ

قسمت نوزدهم، Continuous Duty نشان می دهد که این  پمپ ساعت های طولانی بدان اینکه وقفه‌ی ایجاد شود می تواند کار کند.

تشخیص Overload پمپ از روی پلاک

قسمت بیستم،  Overload Protector به معنای محافظ حرارتی می باشد. کلمه YES این را بیان می کند که دستگاه اورلود حرارتی (محافظ حرارتی) مجهز می باشد.

اگر هسته موتور دمای داخلیش، از یک حدی بالاتربرود، محافظ حرارتی عمل می کند وباعث خاموش شدن موتور می شود تا ازآسیب رسیدن به دستگاه جلوگیری کند وقتی دمای داخلی هسته موتور کم و خنک شود، الکتروپمپ و الکترو موتور کار خود را دوباره شروع می کنند.

به طور مثال عدد ۰۷/۱۹  که در این قسمت بیان شده است این را بیان می کند که در سال   ۲۰۲۹ و برج ۷ این پمپ تولیدشده است.

ما سعی کردیم در این مقاله بطور کامل اطلاعات لازم برای خواندن پلاک برای شما بازگو کنیم تا بتوانید خودتان مشخصات پمپ را بخوانید.

فتانه رعدی

Recent Posts

برق صنعتی چیست ؟کاربردهای برق صنعتی چیست؟

برق صنعتی به معنی کاربرد برق در صنعت است و این تعریف می‌تواند طیف وسیعی…

1 هفته ago

تعریف و معادلات هد و دبی پمپ

پمپ‌ها از مهم‌ترین تجهیزات صنعتی به شمار می‌آیند که برای استفاده مؤثر از آن‌ها، باید…

3 هفته ago

فشارسنج چیست؟ انواع فشارسنج

فشارسنج ها وسیله‌ای است که برای اندازه‌گیری و نمایش فشار یک مایع (مایع یا گاز)…

2 ماه ago

پمپ دیافراگمی چیست؟کاربرد آن در صنعت چیست؟

پمپ دیافراگم چیست؟ این پمپ چه کاربردهایی دارد و در چه زمینه‌هایی مورد استفاده قرار…

2 ماه ago

پمپ بشکه‌کش (پمپ بشکه‌ای) چیست؟انواع پمپ بشکه کش

پمپ بشکه‌ای یا همان پمپ‌های انتقال یا بشکه‌کش،  برای انتقال مایعات از بشکه‌ها و سایر…

2 ماه ago

دوزینگ پمپ چیست ؟ انواع دوزینگ پمپ‌‌‌‌ها

دوزینگ پمپ‌ ها ، همچنین به پمپ‌های اندازه‌گیری شناخته می‌شوند، نقش مهمی در فرآیندهای صنعتی دارند.…

3 ماه ago